Select Page

Generel info

 

Nedtælling til UGE17

I samarbejde med Verdens Bedste Nyheder og Ballerup Bibliotekerne, er der lavet et BPI (Biblioteks Produceret Indhold) forløb, som tæller “ned” til UGE17, med et verdensmål hver uge (Verdensmål 1 i uge 1 osv.). Indholdet er helt opdatereret v/VBN.

Vejledning i BPI

Sådan sætter du artikler om FNs 17 verdensmål på din hjemmeside
I 2023 producerede Ballerup Bibliotekerne – med udgangspunkt i tekster fra Verdens Bedste Nyheder – en artikel for hver af FNs 17 verdensmål.

Artiklerne er bygget op over denne model:
·         Hvad går verdensmål x ud på?
·         Hvordan står det til i Danmark?
·         Hvem arbejder med verdensmålet i Danmark?
·         Hvordan kan du selv hjælpe? 

Hvis du som bibliotek vil bruge artiklerne, kan du hente dem i BPI. Kig lige igennem om der er noget i din kommune, fx om lokale aktører, som skal opdateres.

Ellers er artiklerne lige til at bruge på bibliotekets hjemmeside inkl. billeder.

Du finder alle artikler i BPI – når du er logget ind i back-end’en, kan du vælge BPI i det smalle sorte bånd foroven. Søg artiklerne frem ved at søge på ”FNs verdensmål”. 

 

Hvordan følger jeg med i hvad sker omkring UGE17?
 
1. Følg med her på https://db2030.dk/uge-17-2/
Her er værktøjskassen til UGE17. Her opdaterer vi løbende med det “vi ved” – de aftaler der er lavet. Der er en generel indgang og så er hver ugedag beskrevet.     
   
2. Følg med her på UGE17 facebooksiden. eller hvis du er biblioteksansat her på bibliotekernes verdensmålsforum
   
3. Vi sender løbende en nyhedsmail til den der er tovholder på UGE17 bibliotekerne. Her er det vigtigt at tovholderne videresender mail til de andre på biblioteket der er involveret i UGE17.

PR og materialer

Logo og UGE17 materialer
UGE17: Der ligger logoer, video, div. grafik på temasamarbejdets hjemmeside. Løbende bliver der lagt artikler af Ballerup med de enkelte verdensmål – kan distribueres løbende som en slags nedtælling til UGE17, eller bruges som man vil. Vi ser løbende på om der er noget der derudover giver mening at lave fælles – kunne f.eks. være plakat om ”Tøjbyttemarked”.

Lokalt: Der er logo til foldere, grafik til plakater, video til skærme og artikler til sociale medier, i downloader selv efter behov.