Select Page

  Klimahandledag

  Klimahandledagen er en mulighed for at samles i de fællesskaber, vi alle er en del af til hverdag med vores naboer og kolleger og sammen finde ud af, hvad vores fællesskab kan gøre for klimaet. Vi handler sammen, fordi ingen kan redde klimaet alene. Derfor inviteres alle til Klimahandledag den 25. april 2024. Her kan man arrangere fællesspisning på biblioteket, gerne i samarbejde med Grønne Nabofællesskaber, folkeoplysningen eller andre lokale aktører. 

  Haven, Havet og Maven – d. 25/4 kl. 17-18

  Fortællinger med Frank Eriksen og Signe Wenneberg

  Skab jeres egen fællesspisning, STREAM i foreningen, klubben, på biblioteket eller hjemmefra – om Vildskab, Verdensmål, Hverdagsvalg og om at gøre en forskel for fremtiden!

  Hvordan kan vi alle gøre noget for en bæredygtig fremtid for Biodiversiteten, klimaet, Verdenshavene.

  Signe Wenneberg deler fortællinger fra sit liv som insisterende og kommunikerende hverdagsaktivist og masser af greb til at komme i gang i haven, på altanen og vindueskarmen.

  Frank Ericsen deler fortællinger fra livet som selvforsynende formidler med perspektiver fra ”Giv os Naturen tilbage” og særligt fokus på havet omkring os.

  Streaming 25. april kl. 17.00 – 18.00: link til streaming.

  Biblioteker i hele Danmark sætter fokus på Verdensmålene i Uge17.

  Torsdag d. 25. april er national KlimaHandledag med fællesspisninger over hele landet – vi spiser og taler sammen om hvad vi vil gøre for en bæredygtig fremtid.

  Klimahandledagen 

  2023 var mere end 10.000 danskere en del af Klimahandledagen, og der var arrangementer over hele landet. Ca. 3000 spiste på et af de deltagende biblioteker. I 2024 bliver det endnu større. 

  Omdrejningspunktet er konkrete handlinger og fællesspisning om aftenen. Læs mere her:  https://www.klimahandledag.dk/

  Find dine lokale Grønne Nabofællesskaber her: https://www.omstilling.nu/groennenabofaellesskaber#kort
  Kontaktperson: Bent Mariager bent@omstilling.nu

  Helene fra Aarhus er tovholder fra bibliotekernes side på Klimahandledag: Helene Bruhn Schwartzman (DOKK1) hsc@aarhus.dk