Select Page

Verdens Bedste Løsninger LIVE

Vidensfestivalen bliver i 2024 en del af UGE17. Tirsdag den 23. april.

Verdens Bedste Løsninger LIVE er inspireret af Sunday Papers LIVE. Festivallen afholdes hvert andet år i Ballerup, og hvert andet år udbydes den som satellit.

Kunst/kultur/natur – vi drømmer om fremtiden 23.04.24

En samtale om kunsten og kulturens rolle i den grønne omstilling. Se med hjemmefra – eller fra din skole, din forening eller dit bibliotek

Iben Maria Zeuthen er vært, når en række stemmer fra kunstens og kulturens verden deler deres drømme for fremtiden.

Oplev talks, performances og oplæsning fra:

– Fremtidsforsker Nicklas Larsen
– Forfatter Mathilde Walter Clark
– Naturformidler Morten D.D. Hansen
– Kunstner Mette Riise
– Maskedanser Josepha Lauth Thomsen
– Professor Steen Hildebrandt

Når vi taler om klodens fremtid, taler vi ofte om økonomi og politik. Men i dag giver vi ordet til stemmer fra kulturlivet – vi giver plads til krop, drømme og følelser, og vi undersøger, hvad kunsten kan byde ind med.

Links til streaming

Det er gratis at deltage, men bestil en gratis billet via linket, hvis du vil være sikker på at få en plads.

Arrangementet gentages to gange på Dokk1, og det streames begge gange.

Kl. 13.30-15: Se med ved at åbne https://vimeo.com/event/4151161/ca83ba4fd5

Kl. 16.30-18: Se med ved at åbne https://vimeo.com/event/4151186/c82766035a

Program

– Fremtidsforsker Nicklas Larsen fortæller, hvorfor det er nødvendigt at drømme, tale og fantasere om fremtiden.
– Mathilde Walter Clark, Morten D.D. Hansen, Mette Riise og Josepha Lauth Thomsen optræder med hver deres talk/oplæsning/performance.
– Til sidst føres vi alle ind i en fælles samtale og refleksion – indledt af Steen Hildebrandt og modereret af Iben Maria Zeuthen.

Kom og vær med! Vi håber, det bliver underligt, følsomt, overraskende, nysgerrigt – og engagerende.

Arrangementet er del af ”Verdens bedste løsninger live” og Uge17, som i år har særligt fokus på De blå/grønne verdensmål. Det streames derfor til biblioteker i hele landet.

Om de medvirkende:

Iben Maria Zeuthen
Iben Maria Zeuthen er journalist og har gennem de senere år specialiseret sig i formidling af tro og klima. At arbejde med samtalen om tro og klima er at arbejde med spørgsmålet om, hvordan vi er i verden med hinanden, naturen og vores omgivelser. Når og hvis alle lag i samfundet er villige til at kaste et kritisk og nysgerrigt blik på den måde, vi hidtil har forvaltet vores rolle, vil der opstå nye, spændende og frugtbare erkendelser. Det nye blik, der kræves, styrkes af kunst, kreativitet, ligeværd, fællesskab og ikke mindst samtale. Og det er samtalen, der skal sprogliggøre disse nye indsigter, som Iben interesserer sig allermest for.

Nicklas Larsen
Nicklas Larsen holder foredrag om, underviser i og rådgiver omkring fremtidstænkning og handlekraft. Han har i ti år været tilknyttet Instituttet for Fremtidsforskning, hvor han bl.a. er Senior Adviser, Head of Arts & Culture og UNESCO Co-Chair in Futures Capabilities. Han arbejder med at kultivere fremsyn og forestillingsevne og med at demokratisere fremtidskundskaber gennem kultur og uddannelse.

Mathilde Walter Clark
Mathilde Walter Clark har skrevet både romaner, noveller, essays og dramatik og modtaget flere priser og legater for sit forfatterskab. I 2023 udkom de to vidt læste bøger om dansk landbrug, essayet ”Hvordan man laver dyr” og det genrebrydende værk ”Det blinde øje”, som Weekendavisen kaldte “en eminent hybrid mellem roman, essay og graverjournalistik”. Det blinde øje er nomineret til Politikens Litteraturpris, Montanas Litteraturpris og Kritikerprisen og er vinder af Weekendavisens Litteraturpris. Mathilde Walter Clarks bøger og tekster er helt eller delvist oversat og udgivet i USA, Norge, Serbien. Kina, Indien og Tyskland.

Morten D.D. Hansen
Med en baggrund som biolog har Morten D.D. Hansen en dyb lidenskab for at formidle den danske natur. Hans foredrag kombinerer skarp faglighed med humor og politisk indsigt, hvilket gør selv det mest almindelige naturliv spændende og nærværende. Som tidligere vært på DR1’s “Bidt af Naturen” med mere end 500 avisartikler og flere bøger om den danske natur bag sig, er Morten en anerkendt naturformidler, der efterlader sit publikum både klogere og med et smil på læben.

Mette Riise
I en verden af PowerPoint slides, jakkesæt, klimarapporter og kunstgræs udforsker Mette Riise kunstnerens rolle og værdi i det kapitalocæne. Hendes performative, installationsbaserede og videodrevne værker viser os både for- og bagsiderne af de verdener, hun undersøger – f.eks. brancher som tv, stand-up comedy eller regnskab. Riises værk er kritisk, post-kritisk, paradoksalt humoristisk og dybt alvorligt. I 2023 medvirkede hun i DR-serien Kunstnerkolonien.

Josepha Lauth Thomsen
Josepha Lauth Thomsen er født og opvokset i Grønland, med en dansk far og en grønlandsk mor. I 2015 lærte hun grønlandsk maskedans for at føle sig tættere knyttet til den grønlandske kultur, grundet sit manglende grønlandske sprog. Hun har arbejdet som turistguide i hele Grønland og her fik hun brugt sin grønlandske maskedans til at præsentere Grønland for turisterne, og brugte den til at åbne samtalen om Grønlands historie. Maskedans er en 4000 år gammel tradition, som blev forbudt af de kristne missionærer under koloniseringen og først genopfundet i 1970’erne.

Steen Hildebrandt
Steen Hildebrandt, ph.d., er søn af en skovfoged, forfatter, foredragsholder, professor emeritus ved Aarhus Universitet samt adjungeret professor på både CBS og Aalborg Universitet. Han er medlem af flere bestyrelser, har skrevet adskillige bøger, artikler og kronikker, har holdt foredrag og undervist i utallige sammenhænge landet over – ofte om resiliens, verdensmål og bæredygtighed. Senest har han bl.a. skrevet bøgerne ”Det bæredygtige velfærdssamfund” og ”Bæredygtig global udvikling”.

 

LINKS + FACEBOOK

UDDANNELSESINSTITUTIONER:
Aakb.dk: https://www.aakb.dk/arrangementer/tendenser-og-debat/kunst/kultur/natur-vi-drommer-om-fremtiden-for
Facebook: https://www.facebook.com/events/705386835008311/

ÅBEN:
Aakb.dk: https://www.aakb.dk/arrangementer/tendenser-og-debat/kunst/kultur/natur-vi-drommer-om-fremtiden-abent-for-alle
Facebook: https://www.facebook.com/events/7287992804570592/

STREAMING:
Aakb.dk: https://www.aakb.dk/arrangementer/tendenser-og-debat/kunst/kultur/natur-vi-drommer-om-fremtiden-link-til-streaming
Facebook: https://www.facebook.com/events/959185235822417/